Keuren en certificeren

N
Wereldwijd keuringen op locatie
N
Rigging certificaat
N
Uitgebreide controle
N
Persoonlijk advies
N
Vakkundige en geschoolde technici

Wereldwijde keuring

Het is verplicht om uw motortakels jaarlijks te laten keuren, ongeacht waar u ze vandaan heeft en waar u ze voor gebruikt. RiggingBox mag en kan elk type motortakel van elk merk keuren en van een rigging certificaat voorzien. Dit doen we overal ter wereld. We begrijpen dat uw motortakels soms langer dan een jaar op reis zijn, bijvoorbeeld als onderdeel van een tour. Voor ons is het daarom geen enkel probleem om de keuring in het buitenland te komen uitvoeren.

rigging certificaat
keuren certificeren motortakels

Keuring van motortakels

Het is wettelijk verplicht om uw takels, lieren en andere hijswerktuigen jaarlijks te keuren. Deze keuring kunnen we bij u op locatie of in onze eigen werkplaats uitvoeren. De keuring wordt vervolgens gedocumenteerd via ons eigen certificeringsprogramma.

Aan de hand van een vaste checklist die we ontwikkelden aan de hand van NPR8020-14/NEN3140 keuren we uw takels uitgebreid op verschillende aspecten. Onze technici zijn opgeleid bij verschillende fabrikanten en zijn gecertificeerd om elk type motortakel te keuren. Zo krijgen de materialen een betrouwbaar rigging certificaat.

Keuring voor trussen

Uiteraard worden ook onze trussen regelmatig gecontroleerd en gecertificeerd. U kunt er te allen tijde van uitgaan dat de bij ons te huren trussen veilig en betrouwbaar zijn. Op het moment zijn alle trussen per categorie van een rigging certificaat voorzien. In de toekomst stappen we over naar een systeem waarbij elke individuele truss van een QR-code is voorzien. Zo kan de keuringsgeschiedenis per truss eenvoudig worden achterhaald.

keuring certificaar truss

Het proces van een keuring

1.Contact met Riggingbox

Bent u al een klant? Dan ontvangt u een jaarlijkse herinnering voor de keuring en kunt u vervolgens een afspraak inplannen. Is dit uw eerste keuring via Riggingbox? Dan komen we eerst bij u op locatie de situatie inventariseren. We kijken dan of keuren überhaupt zinvol is en of de materialen voldoende toegankelijk zijn.

2.De keuring zelf

We maken een afspraak en komen het materiaal bij u op locatie controleren volgens onze eigen richtlijnen en methodiek. We keuren zowel het materiaal zelf als de montage. Zien we bijvoorbeeld dat iets incorrect is opgehangen? Dan adviseren we u over de correcte manier. Ook maken we foto’s voor in het rapport.

3.Verdere stappen

Constateren we tijdens de keuring dat iets kapot is? Indien mogelijk repareren we het ter plaatse, zo niet dan nemen we het mee naar onze werkplaats. Indien nodig bestellen we nieuwe onderdelen en voeren we de reparatie uit. In sommige gevallen is het gunstiger om nieuw materiaal te huren. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

4.Certificering

Aan de hand van onze bevindingen en keuring stellen we de certificaten op. Deze certificaten versturen we per e-mail en plaatsen we tevens in HoistBox, onze eigen online omgeving. Indien er reparaties zijn uitgevoerd, geven we dit aan op het rigging certificaat. Zo kunt u altijd de reparatiegeschiedenis van uw materiaal inzien.

Neem contact op

N
Wij keuren alle merken en soorten takels
N
24/7 wereldwijd bereikbaar voor keuringen
N
Totaaloplossing in verhuur riggingmateriaal
N
Zeer ervaren technisch personeel
A G
A G
27/02/2022
Robert & Linda
Robert & Linda
24/11/2019
Pieter Nieuwenhuizen
Pieter Nieuwenhuizen
13/09/2019
P Nieuwenhuizen
P Nieuwenhuizen
21/08/2019
Iedereen altijd vrolijk.
Reijndert P
Reijndert P
27/05/2019
Brian Pothoven
Brian Pothoven
29/06/2018
Arend R. Ypma
Arend R. Ypma
25/06/2018
Professioneel bedrijf voor het huren van podiummateriaal
Jan Hoefnagels
Jan Hoefnagels
20/03/2018
Lieke Hocks
Lieke Hocks
07/01/2018
Thara h.
Thara h.
03/12/2017
Bel ons direct