Rigging certificaat: wereldwijde keuring en certificering 

Een betrouwbaar rigging certificaat, waar ter wereld u zich ook bevindt

N
Wereldwijd keuringen op locatie
N
Rigging certificaat
N
Uitgebreide controle
N
Persoonlijk advies
N
Vakkundige en geschoolde technici

Wereldwijde keuring

Wist u dat het wettelijk verplicht is om uw motortakels, lieren en andere hijswerktuigen jaarlijks te keuren? Riggingbox verzorgt graag uw rigging certificaat. Wij voeren de keuring en certificering zowel bij u op locatie, als in onze eigen werkplaats uit. De keuring wordt vervolgens gedocumenteerd via ons eigen certificeringsprogramma. 

We begrijpen als geen ander dat uw rigging materialen soms langer dan een jaar op reis zijn, bijvoorbeeld als onderdeel van een tour. Dat is de reden dat we de keuringen overal ter wereld uitvoeren. Heeft u een evenement in het buitenland en moeten de materialen gekeurd worden? Dan komen wij gewoon naar u toe!

Monteur voert het keuren van motortakels uit wereldwijd
Keuring van motortakels voor een rigging certificaat

Keuring van motortakels

Het is verplicht om uw motortakels jaarlijks te keuren, ongeacht waar u ze vandaan heeft of waar u ze voor gebruikt. Riggingbox keurt elk type motortakel van elk merk en voorziet deze van een rigging certificaat. 

Aan de hand van NPR8020-14/NEN3140 hebben we een vaste checklist ontwikkeld, waarmee we uw takels uitgebreid keuren op verschillende aspecten. Onze technici zijn opgeleid en gecertificeerd om elk type motortakel te keuren. Zo bent u zeker van een betrouwbaar rigging certificaat voor uw materialen. 

 

Keuring voor trussen

Uiteraard worden ook onze trussen regelmatig gecontroleerd en gecertificeerd. Wanneer u deze bij ons huurt kunt u er te allen tijde van uitgaan dat de trussen veilig en betrouwbaar zijn om mee te werken. Maar ook als u niet bij ons huurt kunt u terecht voor een rigging certificaat voor uw eigen materialen. 

Al onze trussen zijn per categorie voorzien van een rigging certificaat. In de toekomst willen we overstappen naar een systeem waarbij elke individuele truss van een QR-code is voorzien. Op deze manier kan de keuringsgeschiedenis per truss eenvoudig worden achterhaald.

Close up van de rigging keuring van truss

Het proces van een keuring

1.Contact met Riggingbox

Als u al klant bij ons bent, dan ontvangt u een jaarlijkse herinnering voor de keuring en plant u vervolgens eenvoudig een afspraak in. Als dit uw eerste keuring via Riggingbox is, dan komen we eerst bij u op locatie langs om de situatie te inventariseren. We kijken vervolgens of keuren überhaupt zinvol is en of de materialen voldoende toegankelijk zijn.

2.De keuring zelf

Voor de keuring zelf plannen we een afspraak in en komen we het materiaal bij u op locatie controleren volgens onze eigen richtlijnen en methodiek. Hierbij keuren we zowel het materiaal zelf als de montage. Ook geven we advies indien nodig. Zien we bijvoorbeeld dat iets incorrect is opgehangen, dan adviseren we u over de correcte manier om uw materialen te gebruiken. Ook maken we foto’s voor in het rapport. 

3. Eventuele reparaties

Als wij tijdens de keuring constateren dat iets kapot is, dan repareren wij dit ter plaatse. Als dit niet mogelijk is, dan nemen we het mee naar onze werkplaats en repareren we de materialen daar. Indien nodig bestellen we nieuwe onderdelen en voeren we de reparatie uit. In sommige gevallen is het gunstiger om nieuw materiaal te huren. We overleggen altijd welke oplossing het beste past bij uw situatie. 

4. Uw rigging Certificering

Wij stellen een certificaat op aan de hand van de bevindingen tijdens de keuring. De certificaten versturen we naar u per e-mail en plaatsen we tevens in HoistBox, onze eigen online omgeving. Mochten er reparaties zijn uitgevoerd, dan geven we dit aan op uw rigging certificaat. Zo kunt u altijd de reparatiegeschiedenis van uw materiaal inzien. 

Contact us

N
We inspect all makes and types of hoists
N
Available 24/7 worldwide for inspections
N
Total solution in rental rigging equipment
N
Highly experienced technical staff

A G
A G
27/02/2022
Robert & Linda
Robert & Linda
24/11/2019
Pieter Nieuwenhuizen
Pieter Nieuwenhuizen
13/09/2019
P Nieuwenhuizen
P Nieuwenhuizen
21/08/2019
Iedereen altijd vrolijk.
Reijndert P
Reijndert P
27/05/2019
Brian Pothoven
Brian Pothoven
29/06/2018
Arend R. Ypma
Arend R. Ypma
25/06/2018
Professioneel bedrijf voor het huren van podiummateriaal
Jan Hoefnagels
Jan Hoefnagels
20/03/2018
Lieke Hocks
Lieke Hocks
07/01/2018
Thara h.
Thara h.
03/12/2017

Bel ons direct