Rigging huren

N
Alles op voorraad
N
Kwalitatief materiaal
N
Snelle service
N
Persoonlijk advies
N
Gekeurd en gecertificeerd

Wat zijn rigging materialen?

Rigging materialen vormen de ruggengraat van elke opstelling waarbij apparatuur veilig boven de grond moet worden gehouden of verplaatst. Deze materialen omvatten, maar zijn niet beperkt tot trussen, motortakels, staalkabels, kettingen, en beam clamps. Elk stuk uitrusting speelt een specifieke rol in het creëren van structuren die niet alleen functioneel zijn maar ook voldoen aan strenge veiligheidsnormen.

CM 500kg Lodestar motortakel huren voor uw evenement? Huur bij Riggingbox.
Beam Clamp

Technische specificaties

Bij het selecteren van rigging materialen zijn technische specificaties van cruciaal belang. Bijvoorbeeld, motortakels, beschikbaar in diverse laadvermogens, van 250 kg tot 5 ton, moeten worden gekozen op basis van het gewicht van de te hijsen apparatuur. Trussen komen in verschillende lengtes en vormen, zoals ladder, driehoek, of vierkant, elk ontworpen voor specifieke belastingen en toepassingen.

Hulp nodig?

Onze webshop is met name praktisch voor technici die precies weten welke materialen nodig zijn om hun technisch plan te kunnen realiseren. Bent u er nog niet helemaal uit welke materialen u het best kunt huren? Dan helpen we u graag bij het maken van een keuze. Een schets of een beschrijving van uw plannen en locatie zijn voor ons vaak al voldoende om u van een onderbouwd advies te kunnen voorzien.

Voordelen bij het huren van rigging

Het huren van rigging biedt talrijke voordelen ten opzichte van kopen. Het belangrijkste voordeel is flexibiliteit. Huurders hebben toegang tot een breed scala aan materialen voor specifieke projecten zonder de noodzaak voor een grote initiële investering of zorgen over opslag en onderhoud. Bovendien garandeert huren dat u werkt met de nieuwste, veilig gekeurde materialen, ondersteund door de expertise van Riggingbox.nl.

 

Toepassingen in verschillende sectoren

Rigging vindt zijn toepassing in een breed scala aan sectoren. Hier zijn enkele praktijkvoorbeelden:

 

  • Evenementen en Festivals: Voor de opbouw van podia en het ophangen van licht- en geluidsapparatuur. Bijvoorbeeld, een outdoor muziekfestival gebruikt trussen om een hoofdpodium te creëren waar lichteffecten en geluidsinstallaties aan bevestigd kunnen worden.
  • Televisie en Filmproducties: Om camera’s op de gewenste hoogte te krijgen of om complexe lichtopstellingen te ondersteunen. Een filmset kan bijvoorbeeld beam clamps en staalkabels gebruiken om decorstukken veilig op te hangen.
  • Theaterproducties: Voor snelle decorwisselingen en het positioneren van verlichting. Een theatergezelschap kan motortakels gebruiken om zware decors snel en veilig te wisselen tussen scènes.
  • Bouwprojecten: Voor het hijsen van bouwmaterialen naar hogere verdiepingen. Een bouwbedrijf kan gebruik maken van zware motortakels om stalen balken te plaatsen.

Kiezen van de juiste rigging

Het kiezen van de juiste rigging vereist een grondige evaluatie van uw project behoeften. Factoren zoals het totale gewicht van de apparatuur, de hoogte van de opstelling, en de complexiteit van de bewegingen spelen allemaal een rol. Riggingbox.nl biedt niet alleen een breed assortiment aan rigging materialen maar ook de expertise om klanten te adviseren over de beste keuzes voor hun specifieke projecten.

 

Waarom Riggingbox

Riggingbox.nl onderscheidt zich door zijn commitment aan kwaliteit, veiligheid, en klantenservice. Met een uitgebreid assortiment aan rigging materialen die regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden, verzekert Riggingbox.nl dat uw projecten veilig en succesvol worden uitgevoerd. Hun 24/7 beschikbaarheid voor spoedklussen en hun vermogen om wereldwijd te leveren en te ondersteunen, maakt hen een betrouwbare partner voor elke rigging uitdaging.

 

Conclusie

Rigging huren bij Riggingbox.nl biedt een veilige, kosteneffectieve en flexibele oplossing voor uw evenementen, producties, of bouwprojecten. Met hun uitgebreide assortiment, technische expertise, en ongeëvenaarde klantenservice, staat Riggingbox.nl klaar om aan al uw rigging behoeften te voldoen. Ontdek vandaag nog hoe onze materialen uw volgende project kan ondersteunen met professionele rigging oplossingen.

 

Contact us

N
We inspect all makes and types of hoists
N
Available 24/7 worldwide for inspections
N
Total solution in rental rigging equipment
N
Highly experienced technical staff

A G
A G
27/02/2022
Robert & Linda
Robert & Linda
24/11/2019
Pieter Nieuwenhuizen
Pieter Nieuwenhuizen
13/09/2019
P Nieuwenhuizen
P Nieuwenhuizen
21/08/2019
Iedereen altijd vrolijk.
Reijndert P
Reijndert P
27/05/2019
Brian Pothoven
Brian Pothoven
29/06/2018
Arend R. Ypma
Arend R. Ypma
25/06/2018
Professioneel bedrijf voor het huren van podiummateriaal
Jan Hoefnagels
Jan Hoefnagels
20/03/2018
Lieke Hocks
Lieke Hocks
07/01/2018
Thara h.
Thara h.
03/12/2017

Bel ons direct