Truss onderdelen: welke zijn er?

Bij het aanschaffen of huren van trussen kunt u kiezen uit veel verschillende onderdelen. Daarom leggen we hier uit welke truss onderdelen er zijn om het perfecte ontwerp te realiseren.

Wat is een truss?

Een truss is een aluminium onderdeel met een hoge draagkracht. Het moet namelijk zware schermen, verlichting en geluidsinstallaties dragen bij evenementen. Deze worden door middel van motortakels omhoog gehesen en aan de trussconstructie bevestigd.

Huur de Prolyte H30V cirkeltruss bij Riggingbox
N
Alles op voorraad
N
Kwalitatief materiaal
N
Snelle service
N
Persoonlijk advies
N
Gekeurd en gecertificeerd
Huur de Prolyte H30-D Circle cirkeltruss bij Riggingbox

Verschillende onderdelen

Elk evenement is anders en heeft dus een andere constructie nodig. Daarom bestaan er veel verschillende truss onderdelen die u kunt koppelen, zodat u de constructie kunt bouwen zoals u die in gedachten heeft.

Hulp nodig?

Onze webshop is met name praktisch voor technici die precies weten welke materialen nodig zijn om hun technisch plan te kunnen realiseren. Bent u er nog niet helemaal uit welke materialen u het best kunt huren? Dan helpen we u graag bij het maken van een keuze. Een schets of een beschrijving van uw plannen en locatie zijn voor ons vaak al voldoende om u van een onderbouwd advies te kunnen voorzien.

Driehoek truss

Een driehoek truss is een onderdeel die bestaat uit drie lange aluminium buizen in driehoeksvorm, die daar tussenin ondersteund worden met kleinere buizen. Dit zorgt voor extra stevigheid en hierdoor kan het een groot gewicht dragen. Ideaal om zware audiovisuele apparatuur aan te hijsen op evenementen, maar ook geschikt voor het realiseren van een beursstand of als decoratie. 

Truss corners

Truss corners zijn onmisbaar in de constructie. Dit zijn namelijk hoekstukken die u tussen de verschillende truss onderdelen zet om deze met elkaar te verbinden. Van deze corners zijn meerdere varianten beschikbaar, zoals 2-weg, 3-weg en 4-weg onderdelen in diverse hoeken. 

Cirkel truss

Soms vraagt de situatie om een andere vorm en dan komt de cirkel truss goed van pas. Dit is een onderdeel met een ronde vorm en kan gebruikt worden bij een rond podium of ronde beursstand. Door audiovisuele apparatuur op te hangen aan een truss met dezelfde vorm als het podium, zorgt u voor een professioneel en speels resultaat. 

Cirkel trussen zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen, waardoor er altijd een formaat is dat bij uw wensen past. 

Truss tower

Een truss tower is een complete toren, waar bijvoorbeeld geluidsinstallaties aan gehangen kunnen worden. Dit is perfect op drukbezochte evenementen, waar vaak efficiënt met ruimte moet worden omgegaan. Door geluidsinstallaties in truss towers te hijsen, kan het geluid iedereen op het evenemententerrein goed bereiken.

Aluminium: stevig en lichtgewicht

Truss onderdelen worden gemaakt van aluminium. Het voordeel hiervan is dat het stevig is, maar ook lichtgewicht. Hierdoor is het gemakkelijk te vervoeren tussen de opslaglocatie en het evenement en eenvoudig op te bouwen. Daarnaast heeft het een hoge draagkracht en is het gemaakt om zware audiovisuele materialen te kunnen dragen. 

Riggingbox werkt met de aluminium Prolyte truss. Dit is een veelgebruikt merk binnen de evenementenindustrie, vanwege de hoge draagkracht, kwaliteit en vele mogelijkheden. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare basis op ieder evenement. De trussen van Prolyte zijn er in veel verschillende vormen en maten, waardoor u altijd de constructie kunt bouwen die u voor ogen heeft.

Trussen huren

Wilt u truss onderdelen huren? Bij Riggingbox vindt u alles wat nodig is voor uw evenement. Onze onderdelen zijn al gebruikt op veel kleine en grote evenementen, zoals Lowlands, Pinkpop en Vrienden van Amstel Live.  

Contact us

N
We inspect all makes and types of hoists
N
Available 24/7 worldwide for inspections
N
Total solution in rental rigging equipment
N
Highly experienced technical staff

A G
A G
27/02/2022
Robert & Linda
Robert & Linda
24/11/2019
Pieter Nieuwenhuizen
Pieter Nieuwenhuizen
13/09/2019
P Nieuwenhuizen
P Nieuwenhuizen
21/08/2019
Iedereen altijd vrolijk.
Reijndert P
Reijndert P
27/05/2019
Brian Pothoven
Brian Pothoven
29/06/2018
Arend R. Ypma
Arend R. Ypma
25/06/2018
Professioneel bedrijf voor het huren van podiummateriaal
Jan Hoefnagels
Jan Hoefnagels
20/03/2018
Lieke Hocks
Lieke Hocks
07/01/2018
Thara h.
Thara h.
03/12/2017

Bel ons direct